Z Multimediaexpo.cz
Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá
tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v
mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště).
Teplota okolního
vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání
tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně
okořenit.
Externí odkazy
[zobrazit] Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010
|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. Tento text je dostupný za podmínek Creative Commons 3.0 Unported – creativecommons.org.
|