V sobotu 2. listopadu proběhla mohutná oslava naší plnoletosti !!
Multimediaexpo.cz je již 18 let na českém internetu !!
V tiskové zprávě k 18. narozeninám brzy najdete nové a zásadní informace.

Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha

Z Multimediaexpo.cz

(Rozdíly mezi verzemi)
(Náš znak)
(Popisy piv základní)
Řádka 8: Řádka 8:
Součástí pivovaru je také školící centrum pro sládky z minipivovarů z České republiky i ze zahraničí a pro zájemce o domácí vaření piva. Pořádají se zde i řízené degustace různých druhů piva spojené s odborným výkladem, které jsou určeny zájemcům z řad široké veřejnosti.
Součástí pivovaru je také školící centrum pro sládky z minipivovarů z České republiky i ze zahraničí a pro zájemce o domácí vaření piva. Pořádají se zde i řízené degustace různých druhů piva spojené s odborným výkladem, které jsou určeny zájemcům z řad široké veřejnosti.
 +
 +
 +
Břevnovský Benedict světlý ležák
 +
EPM: 12,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 5,0% obj.
 +
Barva: světlá jantarová
 +
Hořkost: 40 j.EBC
 +
Rmutování: dekokční, 2 rmuty
 +
Kvašení: spodní
 +
Senzorický charakter: Klasický představitel tradičního českého ležáku s vyváženou kombinací plnosti, zbytkové sladkosti a intenzivní, ale jemné hořkosti s znatelným hmelovým aroma. Optimální teplota konzumace je 7°- 9°C
 +
 +
 +
Břevnovský Benedict tmavý ležák
 +
EPM: 11,7% hm
 +
Obsah alkoholu: 4,2% obj.
 +
Barva: tmavo hnědá až černá
 +
Hořkost: 30 j.EBC
 +
Rmutování: dekokční, 1 rmut
 +
Kvašení: spodní
 +
Senzorický charakter: Pivo s výrazným karamelovým charakterem, střední plností a sladkostí a znatelnou hořkostí jednak chmelovou, jednak  pocházející z barevného sladu. Optimální teplota konzumace je 7°- 9°C
 +
 +
 +
Klášterní IPA
 +
EPM: 15,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 6,5% obj.
 +
Barva: polotmavá do červena
 +
Hořkost: 50 j.EBC
 +
Rmutování: infuze
 +
Kvašení: svrchní
 +
Senzorický charakter: Klášterní IPA je svým charakterem na pomezí anglického a amerického stylu. Má plné tělo, vyšší, mírně drsnou ale příjemnou hořkost a znatelný citrusový buket pocházející ze speciálních odrůd chmele.  Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C
 +
 +
 +
Pšeničný Bock
 +
EPM: 16,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 6,5% obj.
 +
Barva: smetanově kávová až polotmavá
 +
Hořkost: 25 j.EBC
 +
Rmutování: infuze
 +
Kvašení: svrchní
 +
Senzorický charakter: Výrazná hřebíčková a banánová vůně a chuť je příjemně doplněna karamelem pocházejícím z pšeničného karamelového sladu. Tento intenzivní buket v kombinaci s vyšší  plností činí z tohoto piva lahodný pivní dezert. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C
 +
 +
 +
Břevnovské Abbey
 +
EPM: 17,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 7,1% obj.
 +
Barva: Polotmavé
 +
Hořkost: 20 j.EBC
 +
Rmutování: infuzní
 +
Kvašení: svrchní
 +
Senzorický charakter: Pivo má výraznou plnost, nižší hořkost a výrazné ovocné a kořeněné tóny ve vůni a chuti.  Připomíná svým charakterem  polotmavá trapistická piva. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C
 +
 +
 +
Břevnovský Benedict Imperial Lager
 +
EPM: 20,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 8,5% obj.
 +
Barva: tmavší jantarová
 +
Hořkost: 55 j.EBC
 +
Rmutování: dekokční, 2 rmut
 +
Kvašení: spodní
 +
Senzorický charakter: Pivo, které si přes svou velikou sílu zachovalo charakter i pitelnost českého ležáku. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C
 +
 +
 +
Břevnovský Benedict Imperial Stout
 +
EPM: 21,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 8,0% obj.
 +
Barva: temně černá
 +
Hořkost: 35 j.EBC
 +
Rmutování: infuzní
 +
Kvašení: svrchní
 +
Senzorický charakter: Pivo má výrazné ovocné tóny kombinované s chutí i vůní kvalitní hořké čokolády.  Jde typické dezertní pivo. Tento typ piva byl původně vyroben v Anglii pro ruskou carevnu Kateřinu Velikou. Optimální teplota konzumace je 14°- 16°C
 +
 +
 +
Břevnovský Benedict Imperial Stout Barrel Aged
 +
EPM: 21,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 8,0% obj.
 +
Barva: temně černá
 +
Hořkost: 30 j.EBC
 +
Rmutování: infuzní
 +
Kvašení: svrchní
 +
Zrání: min. 4 měsíce v dubovém sudu od skotské whisky
 +
Senzorický charakter: Pivo dozrávalo v dubovém sudu původně používaném pro výrobu skotské whisky. Tím k původnímu čokoládovo-ovocnému charakteru přidalo ještě znatelné kouřové a rašelinové tóny. Pro dokonalé vychutnání  pivo vyžaduje čas a pohodu. Optimální teplota konzumace je 14°- 16°C
 +
 +
 +
Porter
 +
EPM: 18,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 7,5% obj.
 +
Barva: Tmavě hnědá až černá
 +
Hořkost: 25 j.EBC
 +
Rmutování: infuzní
 +
Kvašení: svrchní
 +
Senzorický charakter: Silná plnost, nižší hořkost a  ovocný tón po černých třešních dělá z tohoto piva vhodný nápoj doplňující siestu svátečních odpolední. Optimální teplota pro konzumaci je 10° - 12°C
 +
 +
 +
Porter Barrel Aged
 +
EPM: 18,5% hm
 +
Obsah alkoholu: 7,5% obj.
 +
Barva: Tmavě hnědá až černá
 +
Hořkost: 25 j.EBC
 +
Rmutování: infuzní
 +
Kvašení: svrchní
 +
Zrání: min. 4 měsíce v dubovém sudu od skotské whisky
 +
Senzorický charakter: Pivo dozrávalo v dubovém sudu původně používaném pro výrobu skotské whisky. Tím k původním ovocným tónům po černých třešních přidalo ještě znatelné kouřové a rašelinové tóny. Pro dokonalé vychutnání  pivo vyžaduje čas a pohodu, optimální teplota konzumace je 14°- 16°C

Verze z 20. 3. 2015, 14:55

Znak našeho pivovaru
Pohled na zařízení pivovaru
Pohled na zařízení pivovaru

Historie břevnovského pivovaru je neoddělitelně spjata s historií kláštera. Ten byl založen sv. Vojtěchem a knížetem Boleslavem II. v roce 993 a brzy po jeho vzniku, jako součást hospodářského zázemí, vznikl i pivovar. Jde tedy o první známý pivovar v Čechách. Pivovar pak fungoval s několika přestávkami až do roku 1889, kdy byl uzavřen.

Na tuto dlouhou tradici navazuje nově vybudovaný Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha. Je umístěn v krásném barokním objektu bývalých stájí, moderní zařízení pivovaru je převážně české výroby. Kapacita pivovaru je 3000 hl piva ročně. Pivovar je možné si prohlídnout v rámci exkurze nebo při nákupu piva. V pivovaru se vyrábí vedle klasické světlé dvanáctky řada dalších druhů piva, některé pravidelně, některé příležitostně. Vybraná speciální piva jsou určena i pro archivaci. Pivo se plní do KEG sudů různé velikosti, do skleněných patentních lahví a PET lahví, případně do přinesených vlastních party soudků. Klášterní piva se prodávají pod značkou Břevnovský Benedict.

Součástí pivovaru je také školící centrum pro sládky z minipivovarů z České republiky i ze zahraničí a pro zájemce o domácí vaření piva. Pořádají se zde i řízené degustace různých druhů piva spojené s odborným výkladem, které jsou určeny zájemcům z řad široké veřejnosti.


Břevnovský Benedict světlý ležák EPM: 12,5% hm Obsah alkoholu: 5,0% obj. Barva: světlá jantarová Hořkost: 40 j.EBC Rmutování: dekokční, 2 rmuty Kvašení: spodní Senzorický charakter: Klasický představitel tradičního českého ležáku s vyváženou kombinací plnosti, zbytkové sladkosti a intenzivní, ale jemné hořkosti s znatelným hmelovým aroma. Optimální teplota konzumace je 7°- 9°C


Břevnovský Benedict tmavý ležák EPM: 11,7% hm Obsah alkoholu: 4,2% obj. Barva: tmavo hnědá až černá Hořkost: 30 j.EBC Rmutování: dekokční, 1 rmut Kvašení: spodní Senzorický charakter: Pivo s výrazným karamelovým charakterem, střední plností a sladkostí a znatelnou hořkostí jednak chmelovou, jednak pocházející z barevného sladu. Optimální teplota konzumace je 7°- 9°C


Klášterní IPA EPM: 15,5% hm Obsah alkoholu: 6,5% obj. Barva: polotmavá do červena Hořkost: 50 j.EBC Rmutování: infuze Kvašení: svrchní Senzorický charakter: Klášterní IPA je svým charakterem na pomezí anglického a amerického stylu. Má plné tělo, vyšší, mírně drsnou ale příjemnou hořkost a znatelný citrusový buket pocházející ze speciálních odrůd chmele. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C


Pšeničný Bock EPM: 16,5% hm Obsah alkoholu: 6,5% obj. Barva: smetanově kávová až polotmavá Hořkost: 25 j.EBC Rmutování: infuze Kvašení: svrchní Senzorický charakter: Výrazná hřebíčková a banánová vůně a chuť je příjemně doplněna karamelem pocházejícím z pšeničného karamelového sladu. Tento intenzivní buket v kombinaci s vyšší  plností činí z tohoto piva lahodný pivní dezert. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C


Břevnovské Abbey EPM: 17,5% hm Obsah alkoholu: 7,1% obj. Barva: Polotmavé Hořkost: 20 j.EBC Rmutování: infuzní Kvašení: svrchní Senzorický charakter: Pivo má výraznou plnost, nižší hořkost a výrazné ovocné a kořeněné tóny ve vůni a chuti. Připomíná svým charakterem polotmavá trapistická piva. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C


Břevnovský Benedict Imperial Lager EPM: 20,5% hm Obsah alkoholu: 8,5% obj. Barva: tmavší jantarová Hořkost: 55 j.EBC Rmutování: dekokční, 2 rmut Kvašení: spodní Senzorický charakter: Pivo, které si přes svou velikou sílu zachovalo charakter i pitelnost českého ležáku. Optimální teplota konzumace je 10°- 12°C


Břevnovský Benedict Imperial Stout EPM: 21,5% hm Obsah alkoholu: 8,0% obj. Barva: temně černá Hořkost: 35 j.EBC Rmutování: infuzní Kvašení: svrchní Senzorický charakter: Pivo má výrazné ovocné tóny kombinované s chutí i vůní kvalitní hořké čokolády. Jde typické dezertní pivo. Tento typ piva byl původně vyroben v Anglii pro ruskou carevnu Kateřinu Velikou. Optimální teplota konzumace je 14°- 16°C


Břevnovský Benedict Imperial Stout Barrel Aged EPM: 21,5% hm Obsah alkoholu: 8,0% obj. Barva: temně černá Hořkost: 30 j.EBC Rmutování: infuzní Kvašení: svrchní Zrání: min. 4 měsíce v dubovém sudu od skotské whisky Senzorický charakter: Pivo dozrávalo v dubovém sudu původně používaném pro výrobu skotské whisky. Tím k původnímu čokoládovo-ovocnému charakteru přidalo ještě znatelné kouřové a rašelinové tóny. Pro dokonalé vychutnání pivo vyžaduje čas a pohodu. Optimální teplota konzumace je 14°- 16°C


Porter EPM: 18,5% hm Obsah alkoholu: 7,5% obj. Barva: Tmavě hnědá až černá Hořkost: 25 j.EBC Rmutování: infuzní Kvašení: svrchní Senzorický charakter: Silná plnost, nižší hořkost a ovocný tón po černých třešních dělá z tohoto piva vhodný nápoj doplňující siestu svátečních odpolední. Optimální teplota pro konzumaci je 10° - 12°C


Porter Barrel Aged EPM: 18,5% hm Obsah alkoholu: 7,5% obj. Barva: Tmavě hnědá až černá Hořkost: 25 j.EBC Rmutování: infuzní Kvašení: svrchní Zrání: min. 4 měsíce v dubovém sudu od skotské whisky Senzorický charakter: Pivo dozrávalo v dubovém sudu původně používaném pro výrobu skotské whisky. Tím k původním ovocným tónům po černých třešních přidalo ještě znatelné kouřové a rašelinové tóny. Pro dokonalé vychutnání pivo vyžaduje čas a pohodu, optimální teplota konzumace je 14°- 16°C