Multimediaexpo.cz je již 18 let na českém internetu !!
V tiskové zprávě k 18. narozeninám brzy najdete nové a zásadní informace.
Tógaraši
Z Multimediaexpo.cz
Verze z 1. 12. 2010, 14:21
Tógaraši (japonsky: 唐辛子) jsou červené pálivé chilli papričky používané jako koření. Předpokládá se, že tógaraši pochází z Mexika případně z Jižní Ameriky. V japonštině slovo tógaraši znamená doslova čínská hořčice, tó (唐) je slovo pro Čínu (specificky za dynastie Tchang), ačkoliv v době, kdy se toto koření do Japonska dostalo, se prefix tó používal jako obecné slovo s významem cizí.
Jiné označení pro tógaraši je taka no cume (鷹の爪, „sokolí spár“). Na Okinawě se drcené tógaraši používalo spolu se sojovou omáčkou, octem mikan a šťávou z shikwasa na kořenění sašimi, na rozdíl od hlavní části Japonska, kde se používá sojová omáčka a wasabi. Tento zvyk přetrval a sašimi tak na Okinawě občas jí dodnes.
Ičimi tógaraši je pojmenování rozemletých tógaraši a v japonské kuchyni slouží jako koření.
Související články
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |