V neděli 16. března 2025 se podařilo týmu Multimediaexpo.cz
dokončit zcela nový balíček 920 000 fotografií na plných 100 procent !
Nedostižná hranice 4 000 000 fotografií se února 2026 už nedožije...
FFresh emotion happy.png

Potravinářská chemie

Z Multimediaexpo.cz

(Rozdíly mezi verzemi)
m (1 revizi)
m (1 revizi)
 

Aktuální verze z 20. 9. 2013, 12:59

Potravinářská chemie studuje chemické procesy biologických substancí, které jsou mrtvé nebo umírající. Tyto biologické substance zahrnují např. maso, drůbež, zeleniu, pivo a mléko. V hlavních součástech, jako jsou sacharidy, lipidy a proteiny, je podobná biochemii, ale také zahrnuje oblasti jako jsou voda, vitaminy, minerály, enzymy, potravinové přísady, vůně a barvy. Tato disciplína také zahrnuje změnu substancí různými technologiemi.